Tori Gate – the beginning

Tori Gate painting #1Mijn zesde schilderij(tje) is af. Ik noem het een schilderijtje, omdat het canvas wat ik heb gebruikt maar tien vierkante centimeter is. In plaats van steeds groter te gaan wilde ik vandaag eens kleiner gaan. Dit zorgt ervoor dat ik meer preciezer moet zijn. Leuk wel is dat moment dat je lekker bezig bent met precies te willen zijn en je dan pas realiseert dat je ook ‘precieze’ kwasten nodig hebt om dat te bereiken.Maar gelukkig had ik al enig sinds wat dunnere kwasten aangeschaft. Ik merk wel dat ik de technieken toch iets moet aanpassen om op deze schaal te kunnen schilderen.

Ook wilde ik een keer buiten de technieken om een ‘tekening’ in mijn schilderij aanbrengen. Tot nu toe heb ik me alleen geconcentreerd op de technieken, maar nog niet echt veel aandacht besteed aan de plaatsing van de objecten. Met de fotografie hou ik ook rekening met de compositie en dat is wat hier ook mee genomen kan worden. Mijn insteek is wel eerst lekker te oefenen en daarna pas meer aan compositie en echte geschilderde objecten te denken. Deze Tori Gate is daar wel het begin van. Ik ben er nog niet tevreden over en merk ook dat zo klein schilderen extra moeilijkheden met zich mee brengt. Het is een leuk begin vind ik, iets, wat ik bij volgende schilderijen, weer verder kan uitwerken.

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoals de meeste websites gebruiken we cookies om een meer persoonlijke en snelle service te bieden.

Wij gebruiken cookies zodat onze website meer efficiënt kan functioneren, om de prestaties te verbeteren en, eventueel, om op maat reclame van onze partners aan te bieden. Als u doorgaat gaan we ervan uit dat u akkoord gaat alle cookies te krijgen van onze website.

To accept cookies please Click To Continue