The search for Color

Mountain stream In mijn zoektocht naar meer kleur, merk ik dat ik tegen de limieten aanloop van de verf die ik nu heb. Vooral mijn geel. Kwaliteit van de verf zit hem onder andere in het fijne pigment. Hoe fijner, hoe beter de verf dekt. Dat is nou precies wat mijn goedkope, Big Bazar verf (geel) niet doet. Hierdoor heb je er extra veel van nodig en wordt het te olieachtig. Tijd dus voor nieuwe tubes.Ook bij dit schilderij van 30x30cm ben ik op de standaard manier te werk gegaan. Eerst de achtergrond, de lucht en de bergen.

 

cloudsmountains

Daarna voeg ik details toe. Hier, vooral, wil ik fellere kleuren gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het meer van de achtergrond los komt. Een van die felle kleuren is dus de geel. Deze wil ik in het vervolg gaan vervangen door een betere kwaliteit verf.

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoals de meeste websites gebruiken we cookies om een meer persoonlijke en snelle service te bieden.

Wij gebruiken cookies zodat onze website meer efficiënt kan functioneren, om de prestaties te verbeteren en, eventueel, om op maat reclame van onze partners aan te bieden. Als u doorgaat gaan we ervan uit dat u akkoord gaat alle cookies te krijgen van onze website.

To accept cookies please Click To Continue